Veren

Producten

 

Drukveren worden klant specifiek geproduceerd. Denk hierbij aan verschillende materialen, dimensies, nabehandelingen en afwerking. We verwerken draad en staven van 0,1mm tot 20mm draaddikte. Ook leveren wij warm gevormde veren tot 65mm draaddikte.

Trekveren produceren wij naar wens van onze klant. Hierbij heeft u de keuze uit veel verschillende materialen, dimensies en nabehandelingen. Ook heeft u de keuze uit verschillende soorten ogen. Wij verwerken draad en staven van 0,1mm tot 20mm draaddikte.

Torsieveren kunt u bij ons in verschillende dimensies bestellen. Ook heeft u de keuze uit verschillende materialen en nabehandelingen. We verwerken draad en staven van 0,1mm tot 20,0mm in diameter.

Wij produceren sinds 1948 draadproducten tot 14mm dikte. Deze worden onder andere ingezet in:
- Agrarische sector
- Filtersystemen
- Decoratieve sector

Bladveren worden geproduceerd uit verend band of strip materiaal. Wij produceren bladveren van 0,1mm tot 15mm dikte. Door lasersnij mogelijkheden worden in veel gevallen dure snijstempels ontweken. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende materiaalsoorten en oppervlakte behandelingen.

Schotelveren worden vaak in kleine ruimtes toegepast en kunnen grote krachten opleveren. Wij leveren schotelveren volgens EN 16983. Wij maken ook verschillende specifieke schotelveren, deze zijn bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in de materiaalsoorten RVS 316 of Inconel x750.

Wij hebben een omvangrijke voorraad in stempelveren. De stempelveren zijn geproduceerd volgens ISO 10243 en van de hoogste kwaliteit. Ook kunnen wij specifieke stempelveren voor u produceren.

Wij leveren een groot assortiment aan sinusveren. Sinusveren leveren de perfecte oplossing bij toepassingen waar de inbouwruimte beperkt is en er toch hoge dynamische kracht vereist is. De veren worden geproduceerd uit gewikkeld bandstaal met golven (waves) om ze verend te maken.

Haarspeldveren produceren wij volgens tekening en/of voorbeeld van de klant. Dit geldt zowel voor enkele als dubbele haarspeldveren.

Beschermveren produceren wij onder anderen voor hydraulische en pneumatische toepassingen. De veren beschermen de slangen tegen beschadigingen en/of knikken. De veren worden klant specifiek geproduceerd. U de keuze uit veel verschillende materialen, dimensies en nabehandelingen.

Conische drukveren worden vaak gebruikt wanneer de inbouwruimtes beperkt zijn. Ingedrukt vallen de windingen in elkaar en doordat de diameters verschillend zijn houdt de veer wel zijn krachten.

Borgringen produceren wij naar wens van de klant Hierbij heeft u de keuze uit verschillende dimensies en materialen.

Oplossingen

 

Nabehandeling

• Verchromen - Goede corrosie bestendigheid en is een zeer harde coating. Wordt gebruikt waar een goede slijtvastheid wordt gewenst samen met een goede corrosie.
• Verkoperen - Goede corrosie bestendigheid en elektrische geleiding.
• Vergulden - Goede corrosie bestendigheid en wordt niet snel vaal; goed te solderen en geleidt zeer goed.
• Vernikkelen - Veel gebruikt als decoratieve coating.
• Verzilveren - Goede corrosie bestendigheid, maar wordt snel vaal. Goed te solderen en geleidt goed.
• Vertinnen - Goede corrosie bestendigheid en goed te solderen.
• Verzinken - In geel, blauw of zwart. Goede corrosie bestendigheid.
• Chemisch zwarten - Een uniforme,  decorative zwarte coating en heeft een geringe corrosie bestendigheid.
• Poedercoaten - Dit kan gebeuren in meerdere RAL kleuren.
• Kogelstralen - Vergroot bij sommige veren de levensduur aanzienlijk.
• Trowaliseren - Wordt meestal toegepast om te ontbramen.

Verpakking

Dozen
Al onze veren worden standaard in dozen verpakt. Deze dozen wegen maximaal 30 kilo zodat ze gemakkelijke vervoerd kunnen worden.

Slang verpakking
Vanwege de vervelende eigenschap van veren om in elkaar te verhaken is het noodzakelijk de veren zo te verpakken dat onze klant ze even makkelijk kan verwerken. In sommige gevallen
biedt het verpakken van de (druk)veer in een slang een goede oplossing. Dit is echter alleen interessant bij grotere hoeveelheden.

PE zak verpakking
Normaal gesproken worden onze veren aangeleverd in een PE zak per 100 of 1.000 stuks. Dit om te voorkomen dat de veren niet in elkaar verhaken. Daarnaast heeft onze klant haar voorraad overzichtelijk en is het gemakkelijk te tellen.

Toepassingen

• Fietszadels - Fietszadels dienen een goede vering te hebben. Deze bevat bijvoorbeeld een zeer stevige veer. Bakker Springs levert deze in alle soorten en maten.
• Tuindecoratie - Een leuke manier om uw tuin op te vrolijken met bijvoorbeeld metalen vlinders met een veer van Bakker Springs.
• Keukenkast - Veren voor klapdeuren van keukenkastjes zijn in verschillende spanningen te bestellen.
• Muizenval - Veren voor muizenvallen hebben een extra sterke spanning.
• Klapschaats - De schaatsen van Viking zijn voorzien van veren van Bakker Springs B.V., een gouden combinatie.
• Wipkip - In elke speeltuin of winkelcentrum is wel een wipkip te vinden. Dit is een extra grote veer met een grote drukkracht.
• Sieraden - Veren worden niet alleen gebruikt voor technische toepassingen, kunstenares Hilde Foks maakt er ook prachtige
sieraden van.